Opprette en ESPD-forespørsel

Endret Tue, 8 Okt ved 11:36 AM

ESPD-forespørsel i Artifik

Det europeiske egenerklæringsskjemaet (ESPD) er et midlertidig bevis for at leverandøren oppfyller kvalifikasjonskravene og eventuelle utvelgelseskriterier, samt at det ikke foreligger avvisningsgrunner på grunn av forhold ved leverandøren. ESPD skal benyttes i alle anskaffelser over EØS terskelverdi.

I Artifik er ESPD integrert, og det er derfor oppdragsgiver selv som oppretter ESPD-forespørselen.

Avvisningsgrunner

Under Om anskaffelsen vil du få opp avvisningsgrunner. Oppdragsgiver velger hvorvidt alle avvisningsgrunnene skal gjelde for anskaffelsen, eller alle avvisningsgrunner utenom de rent nasjonale avvisningsgrunnene.

☝️ Informasjon: Dersom du gjennomfører en anskaffelse under EØS terskelverdi, er det ikke plikt å kreve at leverandørene besvarer ESPD, og du vil da få valget om ingen avvisningsgrunner.

Kvalifikasjonskrav

Under Kvalifikasjonskrav kan du legge til ønskede kvalifikasjonskrav og dokumentasjonskrav. Trykk på Legg til krav for å opprette et nytt kvalifikasjonskrav. Velg type, og fyll ut tittel samt beskrivelse.

Når du har opprettet et eller flere kvalifikasjonskrav kan du også velge å redigere eller slette de.

Merk: Når du oppretter kvalifikasjonskrav i forbindelse med ESPD-forespørselen kan du selv velge dersom dokumentasjon skal leveres sammen med kvalifikasjon/tilbud, eller om dette kan ettersendes ved en senere anledning.

Når type avvisningsgrunner er valgt, og eventuelle kvalifikasjonskrav er lagt til, er ESPD-forespørselen laget.

Fra leverandørens perspektiv

Er du nysgjerrig på hvordan dette ser ut for leverandørene som skal inngi en kvalifikasjonssøknad eller levere et tilbud kan du se på disse artiklene:

Sende inn kvalifikasjonssøknad til oppdragsgiver

Sende inn en besvarelse